Annons
Nyheter

Kunglig återkomst

Entrén är den snyggaste jag sett på en festival.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2012

Musikerna står likt stenstoder i en stor dubbeltrappa som leder till en mörkrets boning, prydd med ett rödglödgat pentagram ovanför porten. Ut över slätten strömmar domedagsorglarna i ”The candle”.

För somliga är det här årets verkliga final, den danske skräckrockaren Kim ”King Diamond” Petersens comeback efter hjärtproblem som kunde ha slutat i kistan. Oron att det inte ska bära skingras snabbt, när 55-åringen visar att stämbanden fortfarande håller för de säregna, blodisande falsettonerna. Flankerad av de sylvassa gitarristerna Andy LaRocque och Mike Wead bjuder han in till en mäktig, ockult rysarshow med höjdpunkter som ”Voodoo”, ”Sleepless nights” och ”The family ghost”.

Annons

Dagen till ära får kungen även celebert sällskap. Volbeats Michael Poulsen gästar i ”Come to the sabbath” medan Mikkey Dee och Michael Denner, båda med förflutet i bandet, gör gemensam sak i ”Halloween”.

En kunglig återkomst.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons