Annons
Nyheter

Illvillig slakt på intrikat hitmakeri

Jag var superpepp inför det här. MTV-erans första tryckmakare och allsångsledare, männen bakom en låt som blivit cover hos såväl Oasis som Bran Van 3000. Mina ögon tindrade av förväntning.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2012

Men det som tindrar mest från scenen är herrarna Slades silvertajts.

Originalgitarristen Dave Hill och trummisen Don Powell backar numera upp sångaren Mal McNulty i den klassiska hitparad som Storbritanniens glamrockspionjärer radade upp under 70- och 80-talen.

Annons

Men herr Hill är som en enda irriterande barnprogramslekledare som för länge sedan borde ha plockat av sig kostymen. Fullkomligt ovetandes om detta har han gått och gjort en långt ifrån helhjärtad koreografi åt bandet.

Bortsett från Hill: "Far far away", denna lysande pärla av sin tid, hanteras tämligen illvilligt musikaliskt och sångmässigt. Ett genomgående tema ska det visa sig.

Dave Hills luftsparkar och knäskakningar gör inte gitarrspelet vassare. "Cuz I love you" och "Run runaway" drabbas också av basistens bristfälliga fiolspel. Bandets intrikata låtmakeri får aldrig utlopp och saknar därutöver en kvalificerad sångare.

En kvalificerad gissning är att värdiga kandidater helt enkelt har avstått från att anmäla sitt intresse. Slade på Sweden Rock är den värsta sortens nostalgi, när man längtar efter det dedikerade After Ski-coverbandet.

Bandets boogiebluesrock 2012 (glammet smet ut bakvägen någon gång på 80-talet) är i total avsaknad av en påtaglig nerv, ändå dansar publiken på ren igenkänningsfaktor.

Tanken slår en, att det lika gärna hade gått bra med fågeldansen. Och vad hände med den förresten? Den dog ut.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons