Annons
Nyheter

Hårdrocken har fått kulmage

Ett namn taget från en prostituerad som sägs ha stympat och huggit huvudet av sina kunder förpliktigar.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2011
Foto: 

Och en gång i tiden var Molly Hatchet ett av söderns tuffaste band, som kunde konsten att koka en hårdrocksboogie så kraftfull och mustig att till och med Lynyrd Skynyrd blev avundsjuka.

Nu? Rockarna från Jacksonville, Florida har visserligen blivit ett gäng kulmagade gubbs, med gitarristen Dave Hlubek som enda länk tillbaka till de första, muskliga plattorna från slutet av 70-talet. Och en och annan låt halkar i ärlighetens namn ner i ett lite väl sävligt pubgung.

Men när de tar i från tårna och Bobby Ingram och Hlubek ställer in sina gitarrer på gemensam attack, då svänger det fortfarande rätt hårt om Molly Hatchet. Färska låten ”Gonna live til' I die” växer till ett maffigt konsertnummer. Och du kan ju försöka mucka med det obevekliga drivet i låtar som ”The Journey” och ”Flirtin' with disaster”. Då slutar du i alligatorgropen.

Monica Hansson
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons