Annons
Nyheter

Five Horse Johnson

Det är något alldeles speciellt att höra en vass slidegitarrist greppa en distad elgura och tvinga fram glidande, gungande, mullrande riff ur strängarna.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Om man rentav har två slidegitarrister plus en inspirerad frontman med en djup, grovhyvlad stämma och en febrig kärleksrelation till sitt munspel, då börjar vi komma farligt nära riktig träskmagi. Lägg till en stadig rytmsektion, så tror jag minsann att vi pratar om Five Horse Johnson.

De är knappast festivalens mest rörliga band, tungviktarna från Ohio. Anföraren Eric Oblander tar ett par elefantkliv när han får feeling, men annars står de rätt still. Men vad spelar det för roll, när de fullständigt kör över publiken med sin smutsiga, stonertunga sluggerblues. Bara Eric Oblanders glödande munspelande hade varit nog för att värma de mest köldbitna blueshjärtan. När man dessutom bjuds på feta låtar som "Mississippi King" och "The Ballad of Sister Ruth" , då snackar vi ren lycka. Och sen svingar de storsläggan ”Cherry Red”. Gosse, vilken låt.

Monica Hansson
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons