Annons
Nyheter

Dags att flytta till nya vidder

Han bräker. Han bräkte i Melodifestivalen och han bräker nu.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2011

När forne Backyard Babies-sångaren tar med sig Sweden Rock-publiken till sitt älskade Homeland, så får jag bara Australiens vidsträckta fårskockar för ögonen.

De vida vidder som Borg söker sig till i husguden Johnny Cashs hemland hörs bara i kompet. Akustisk forcerad gitarr och Mats Billinger på elgura i ett ändlöst lunkande driv utan variation eller vattenstopp. Bara ökenbuskar som rullar förbi.

Annons

Man vill och vill och vill ge Nicke Borg en chans. I förlusten av Backyard Babies, som skamligt nog aldrig lirat på SRF, ställs hoppet på frontmannens solokvist, som ärligt talat är lite för navelskådande för sitt eget bästa. Den forcerade akustiska guran ackompanjeras av forcerat framförda texter med ett uppenbart uppdämt behov att få allt, precis allt, på pränt. Andlöst, i fel bemärkelse.

Nicke Borg har även festivalens yngsta publik. Längst fram vid kravallstaket står inga headbangande BB-supporters. Däremot var det inte länge sedan staketfansen såg dagens ljus på BB. Den låga medelhöjden och de överdimensionerade hörselkåporna talar sitt tydliga språk. Och de här fansen är överförtjusta. De får vad de har kommit för. De får Schlager-Nicke och ”Leaving home”. Han borde kanske ta sig själv på orden. Eller bara byta adress. Rocky Mountains, kanske?

Monica Hansson
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons