Annons
Nyheter

Black Label Society

2007, när Zakk Wylde fortfarande böjde strängar åt Ozzy Osbourne, hänkade Black Label Society med till Hultsfred.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Black rebel society.Foto: 

Då spelade de i en knökfull teaterlada. På Sweden Rock i år lirar Zakk och hans Black Label mer ståndsmässigt, som lördagens andranamn på största scenen. Efter dem, Ozzy.

Det borde vara en triumfens afton, rentav läge att spela skjortan av den gamla chefen och hans entourage. Men det landar i frustration, trots att Wylde och hans brödraskap sliter som oxar. Till ingen nytta, när ljudet är rattat helt åt helvete. Bandets köttiga riffande försvinner i en ljudvägg så groteskt bastung och grötig att all skärpa går förlorad.

Annons

Sen, turbosolo i evigheter. Den väldige gitarrhjälten lämnas ensam på scen, sprutar ur sig toner i ett omänskligt tempo, håller på i typ tio minuter. Några dyrkar det, betydligt fler tappar tålamodet.

Mot slutet av giget har publikleden tunnats ut så mycket att jag lugnt kan promenera ända fram till kravallstaketet. Festivalens antiklimax.

Monica Hansson
Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons