Annons
Nyheter

”Jag vill jobba med stora evenemang”

Musik är Ceciliah Karlssons passion. Att bygga scener på festivaler har blivit hennes inhoppsjobb och intresse. Nu vill hon jobba med alla företag som på något sätt ägnar sig åt att producera kultur.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2013
Ceciliah Karlsson älskar musik och vill jobba med kulturevenemang i alla dess former.
Ceciliah Karlsson älskar musik och vill jobba med kulturevenemang i alla dess former.Foto: 

Under många, många år höll Ceciliah Karlsson sin dröm hemlig. Hon har alltid älskat musik och gjort egna låtar. Men att säga högt att man vill jobba med musik, det vågade hon inte. Till slut sa hon det av en slump på en träff på Navigatorcentrum. Det gjorde hela skillnaden för henne.

- En kille som jobbade där sa: "Men då ska du satsa på det!" berättar hon.

Annons

Ceciliah Karlsson har alltid varit kreativ. Hon ritar, uppträder och har jobbat tillsammans med sin pappa som är snickare. Som slutarbete i skolan gjorde hon en egen show som hon visade upp i matsalen. I våras fick hon kontakt med ett eventföretag som bygger scener på bland annat festivaler.

- Jag trodde aldrig att jag skulle få jobba där eftersom jag är tjej. Men det har gått bra.

Sedan dess har Ceciliah Karlsson byggt upp scener åt en stadsfestival i Helsingborg, Svedalarock och Countryfestivalen i Anderslöv.

Nu vill hon ha mer jobb inom samma bransch.

- Det är så kul! Man jobbar tillsammans och får vara en del av musiken och scenen. Jag känner att jag suger i mig all information som jag kommer åt och lär mig bara mer och mer. Jag skulle gärna jobba med stora scener i resten av Sverige men även utomlands. Eller att vara bakom kulisserna på tv-produktioner.

Hon är utbildad barnskötare och stylist, men det har hon inte jobbat som. Förutom jobbet på eventföretaget har hon även jobbat på ett städföretag.

Hur är du när du jobbar?

- Jag är helt klart en perfektionist. När jag jobbar vill jag att en chef ska säga till mig när jag kan sluta med en arbetsuppgift, när det är nog. Annars fortsätter jag själv tills det blir helt perfekt. Jag har svårt att släppa saker när det bara är "okej". Det måste jag öva på.

På fritiden spelar hon i ett nystartat band och umgås med kompisar.

- Musiken är viktig för mig på alla sätt. Jag har sjungit i kör och spelar även gitarr. Det är vad jag vill hålla på med.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons