Annons
Nyheter

”Det är roligast när man får göra olika saker”

Butik, restaurang eller kafé. Det är drömarbetsplatserna för Ellinor Engman som älskar att ta hand om kunder.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2013
Ellinor Engman vill jobba med service och handel.
Ellinor Engman vill jobba med service och handel.Foto: 

Det roligaste Ellinor Engman vet är när en kund inte riktigt vet vad hon eller han vill ha - så att hon kan hjälpa till att ta reda på det. Hennes mål är att jobba med kläder i butik. Än så länge har hon hunnit jobba på Willys i Staffanstorp.

- Jag började där som praktikant och sedan blev det mer och mer jobb. Under ett år var jag anställd, berättar hon.

Annons

Hur var det att jobba där?

- Det är bra. Jag har suttit mycket i kassan, jobbat med frukt och även med kakor. Det är roligast när man får göra olika saker tycker jag.

Hur gillar du att jobba: snabbt men kanske lite slarvigt eller långsamt och noga?

- Jag väljer nog långsamt och noga i så fall. Jag tycker om att ha ordning och är lite pedantisk. Men jag har ändå inga problem med högt tempo. Jag blir inte stressad eller så.

Hur är du som jobbarkompis?

- Anpassningsbar, skulle jag nog säga. Jag kan lyssna och samarbetar bra. Men jag har ändå inga problem att säga ifrån om något är fel.

Drömjobbet är en klädesbutik med många stamkunder så att Ellinor Engman kan lära sig deras smak och ge dem riktigt bra service.

- Jag har praktiserat i butik under gymnasiet. Då var jag på H&M och Gina Tricot två dagar i veckan. Det var så kul. Men i dag skulle jag klara av jobbet ännu bättre eftersom jag är mer framåt i dag. Nu har jag inga problem med att gå fram till människor.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons