Annons
Nyheter

”Att jobba är det roligaste som finns”

Krögare se hit! Emil Svensson är redo att hoppa in i ert kök när som helst. Han älskar stressen, maten och gemenskapen.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2013
Emil Svensson älskar att jobba och framförallt vill han jobba på restaurang.
Emil Svensson älskar att jobba och framförallt vill han jobba på restaurang.Foto: 

Tv-kocken Jamie Oliver inspirerade honom att börja experimentera med mat. Emil Svensson har velat bli kock ända sen han var liten.

- Jag vill göra mat som både är nyttig och god. Många äter dåligt på grund av tidsbrist. Kanske bör man lägga en extra halvtimme på middagen ändå, säger han.

Annons

Under uppväxten var det mest tyngdlyfting på elitnivå som gällde för Emil Svensson. Tävlingarna var många liksom framgångarna. Men matintresset fanns samtidigt alltid där.

- När man tävlar håller man koll på vad man äter, säger han.

I dag har han slutat med tyngdlyftningen och vill jobba på restaurang i stället. Helst i Trelleborg men utanför kommunen går också bra. Att hugga i är det roligaste Emil Svensson vet och den stressiga miljön i ett kök passar honom bra.

- Jag kommer från en arbetarfamilj och tycker mycket om att jobba. Att vara sysslolös gör mig rastlöst. Sedan jag var femton år har jag jobbat, mitt första jobb var på Prestando i Trelleborg.

Han har redan hunnit jobba i många kök. Allt från Idala gård till att steka hamburgare på Tusen och två. Nu vill han ha mer jobb.

- Jag vill ha in en fot så att jag kan visa att jag kan och vill.

Hur är du som jobbarkompis?

- Väldigt social och pratglad. Så har jag alltid varit. Jag klarar av stress bra. Under lunchrusningen handlar det om att få ut maten fort. Men är det à la carte är det desto viktigare att det blir bra och snyggt. En nöjd kund kommer ju tillbaka.

Vilket jobb har varit roligast?

- När jag var i köket på Tre lyktor. Köksmästaren där är väldigt bra och rolig. Där kände jag att jag kunde vara mig själv. Han är hård men rättvis.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons