Annons
Insändare

Yttra vad du tänker och känner

Insändare • Publicerad 30 juni 2005

Hallå, hallå...varför så anonyma?

För ni finns väl som företrädare för politisk opposition inom Vellinge kommun? Tiden löper och snart är det åter dags att samlas runt valurnorna. Med hygglig tid av framförhållning finns nu rika möjligheter att vädra morgonluft!

Annons

Vi som hojtar är ett antal entusiaster som kräver återerövring av fungerande demokrati med ref. landets kostitution inom denna i mångt och mycket i avseendet alltför eftersatta sydvästligaste landremsa, med sin, som pendang till det nämnda, för folkhälsan så välgörande vackra natur, vilken alltmer skövlas undan av skrupellösa, hybrisdrabbade politikers iver att "klämma in sig i historieboken" och då med hjälp av missanpassade monument i glas och betong. Monumental höjd och bredd är vad som ser ut att gälla, vilket inger en skräckinjagande syn av förfulning.

Av sorgtyngda hjärtan är det som för stunden pågår alltför uppenbart att även den demokratiskt sinnade hedersmannen och sanna humanisten tillika naturivraren Collins anda har gjort sitt där nere i Gya.

Vårt allra förnämligaste andningshål med närheten till stranden. Med hjälp av turerna där nere var det som jag återvann mitt ben igen, vilket under en tid befunnits väl så avsomnat. Väck nu bara alltså, med den för vissa så gallaframkallande statyn av densamme som många av oss ofta i vördsam respekt stannar till inför och tänker goda tankar av tacksamhet. Blygsamma hyllningar till denne högt bildade, genuint äkta humanist och efterföljare i såväl Voltaires som Rousseaus anda.

Platt mot marken kommer vi att befinnas vid tid det eventuella skövlandet tar vid, omgivna av allt upptänkligt medieuppbåd medan grävskoporna lyfter bort oss.

Välkommen du också och yttra vad du tänker och känner inför det som pågår!

Opolitiskt neutrala natur- och rättsivrare i Vellinge med omnejd genom Lis Persson Vellinge
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons