Annons
Insändare

Ytliga och kalla moderater

Insändare • Publicerad 23 februari 2006

I lördagens allehanda skrev Lars Mikkelä om vad moderaterna vill med skolan. Jag läste vad han skrev, och det började ju bra, men sedan skriver Mikkelä följande: "Moderaterna vill ha en skola med valfrihet. I vårt system kommer skolorna att kunna bli mer olika. Elever och föräldrar måste då också ha möjligheten att fritt välja skola." När jag läste dessa rader blev jag rädd. Hur kommer ett samhälle med denna typ av valfrihet att se ut? Kanske som moderaterna själv vill; nämligen segregerat! Alla invandrare på en skola, alla moderater på en skola, alla esteter på en skola osv.

Hur bra är detta för utvecklingen i samhället egentligen? Jag har själv gått på en skola med 80 procent moderater, och det var det värsta jag varit med om. Jag har aldrig sett så många ytliga, kalla människor på ett och samma ställe. Absolut ingen medmänsklighet, tvärtom; jag har aldrig varit med om mer mobbning och kränkande behandlingar.

Annons

Var man inte moderat så var man inte fin nog. Hade man inte dyra märkeskläder, pratade lite finare och bodde på näset så blev man totalt utfryst.

Hur bra tror ni detta är för samhällsutvecklingen? Är det ett ännu mer samhällsklassindelat samhälle ni moderater vill ha?

Vad står ni för egentligen? Det känns som om ni sparkar på dem som redan ligger, och ser bara till de som redan har det så bra så de inte vet om det. Usch, jag blir rädd när jag läser insändare som dina. Måtte det inte finnas skolor enbart för er fina moderater i framtiden.

Eller kanske vore det bra, för då slapp vi andra samhällsmedborgare med medmänsklighet veta av er!

Lite medmänsklighet någon?

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons