Insändare

Visa respekt för medmänniskan

Demokrati kommer från latin, demos folk och cratos styre=folkstyre. Gång på gång kommer sverigedemokraterna med propaganda att "invandrare lever på bidrag". Det gör svenskar också.
Insändare • Publicerad 4 februari 2008
Invandrare har tillsammans med svenskar byggt upp Sverige, skriver insändarskribenten. Arkivbild: Scanpix.
Invandrare har tillsammans med svenskar byggt upp Sverige, skriver insändarskribenten. Arkivbild: Scanpix.Foto: 

Det finns faktiskt utlänningar som vill jobba men får inte något jobb. Det finns även svenskar som vill jobba men det finns inte jobb. Sverigedemokraternas inställning visar på trångsynthet utan flexibilitet, kort sagt begränsningar.

Ofta påstår majoriteten av sverigedemokraterna att utlänningar är en belastning för samhället, parasiter och mycket annat. Vid upprepade tillfällen sprider sverigedemokraterna, med Jan Larsson i spetsen, sin demokrati att "många invandrare föredrar bidrag".

Som politiker har man skyldighet att komplettera kunskap och skilja på invandrare och flyktingar.

Invandrare har tillsammans med svenskar byggt upp Sverige. Flyktingar flyr från kriget och många kan inte åka tillbaka, landet finns inte längre.

Jag kan inte se annat än att på sverigedemokraternas dagordning där handlar det om att bli av med invandrare och flyktingar.

På 1500-talet kom valloner till Sverige och senare även tyskar, holländare och italienare med flera. Hur mycket ni än kämpar emot så har Sverige undertecknat den europeiska konventionen, angående skydd för mänskliga rättigheter och grundläggande frihet, 1948.

Invandring har skett och sker fortfarande i olika länder. Exempel här i Sverige är kungahuset. Kungen kommer från vallonfamiljen Bernadotte och drottningen har portugis/tyskt ursprung.

Många äktenskap består av olika nationaliteter. Det är nyttigt med olika kulturer, språk och historia, det berikar.

Radojka Stojkov

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.