Annons
Insändare

Visa att det finns plats för alla

Insändare • Publicerad 15 februari 2007

En säger ja till en moské i Trelleborg – men bygg först ut moskén i Malmö. En annan vill att vi ska bygga en ortodox kyrka. Jag ser inget problem i att man bygger båda kyrkorna, allt som saknas är kommunens vilja att sätta sig ned med den muslimske ledare och den ortodoxe prästen i eller utanför Trelleborg.

Jag är ingen stadsplanerare, men jag vet – bygger man en moské i centrum, så kommer man ha underlag för en muslimsk skola och här kan jag ge mig, kanske ska man se över om inte Köpingeskolan då kan bli en moské med en privat muslimsk skola och Tingshuset kan då bli en kyrka för de ortodoxa. Då har hänsyn till transport och p-plats blivit löst och alla har sin kyrka oansett tro och ganska nära till det offentliga transportnätet.

Annons

Kommunalrådet kan då komma ur diskussionen om Köpingeskolan och får samtidig en privat skola som han önskar. Det minskar elevantalet på andra skolar då det blir en naturlig omfördelning av elever och man slipper bygga en ny skola i brådska, samtidigt visar Trelleborg vi har plats till alla i vår kommun.

Nilo

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons