Annons
Insändare

Vinsten i förtroende skulle bli större än förlusten i pengar

Har precis läst artikeln om Schaggarps gård i Lokaltidningen.
Publicerad 10 september 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har inte gett upp hoppet om att Schaggarps gård får finnas kvar.
Skribenten har inte gett upp hoppet om att Schaggarps gård får finnas kvar.Foto: Andreas Mårtensson

Där säger Mikael Rubin (M) att han egentligen vill att gården bevaras! Han tror att det kanske blir för dyrt att betala ersättning till fastighetsbolaget Lernacken eftersom samhällsbyggnadsnämnden redan, sedan länge, godkänt att det får byggas nya bostäder där gården ligger.

Dessutom framhåller Rubin att det skulle bli dyrt att driva och underhålla gården. Eftersom jag tillhör alla dem som vill bevara gården ser jag flera möjligheter som vi hoppas går att realisera!

Annons

Nog skulle kommunen kunna lämna andra tomter i Skegrie, i utbyte mot denna? Skegrie växer och med fler invånare behövs mer service och butiker där en gammal gård, med bevarat yttre, kan hyras ut till olika intressenter. Alternativet är att sälja gården med villkor att det yttre bevaras. Parken skulle kunna bli en oas för alla Skegriebor. Det finns säkert många fler möjligheter hur en gammal gård kan fylla en funktion i ett växande samhälle. Det vore oerhört sorgligt om den revs!

Det skulle hedra kommunen om man vågade backa och insåg värdet i att bevara. Vinsten skulle bli större i förtroende än eventuell förlust i pengar!

MF AW

Annons
Annons
Annons
Annons