Insändare

Vilseled inte läsarna

Insändare • Publicerad 6 februari 2007
Insändarskribrnten svarar på ett tidigare inlägg och anser att Trelleborgs golfklubb är viktig för kommunen.
Insändarskribrnten svarar på ett tidigare inlägg och anser att Trelleborgs golfklubb är viktig för kommunen.Foto: 

Svar till Mats Sjölin (den2 februari).

Låt inte populistiskt vilseledande gå före ditt bättre omdöme Det är ohederligt mot läsare och medborgare att förespegla "lätt prioritering" genom att ställa valet mellan renovering av möglig skola och Sveriges mesta seaside bana. Det är helheten som är det viktigaste!

Alla ansvarskännande politiker måste se till helheten för invånare och skattebetalare och inte bara till den snäva egennyttan. Självklart kommer Trelleborg att få en bättre skolmiljö men det kanske inte är bästa hushållning med skattepengarna att slänga dem på möglet.

Att hjälpa en ideell förening med att bevara "Sveriges mesta seasidebana" kan vara väl använda skattepengar eftersom det bevarar en av Trelleborgs få unika attraktioner.

När jag var ordförande för Trelleborg Golfklubb lyfte vi fram och började marknadsföra den unika seaside- och links banan som kommunen förfogar över.

"Seaside" innebär att banan är lokaliserad längs med havet som skapar speciella förhållanden såsom att vinden medför olika spelförhållanden hela tiden. Självklart innebär detta också en acceptans för att naturen ger och tar.

"Links" betyder att banan följer topografin från den gamla sjöbottnen utan konstlade ingrepp.

Sammantaget innebär detta att Trelleborg har Sveriges mesta seasidebana som rätt använd genererar inkomster till besöksnäringen och skattebetalarna.

Jag kommer att såsom nyvald ordförande i Trelleborgs kommuns Utvecklingsbolag arbeta för att kommunens helhet och totala attraktivitet skall öka, vilket gynnar medborgarna med fler arbetstillfällen och därmed ökat skatteunderlag.

Bertil Larsson,

folkpartiet liberalerna i Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.