Insändare

Vill kunna åka mellan Trelleborg och Skurup

När var det tänkt att ha conection mellan Trelleborg och Skurup?
Insändare • Publicerad 21 februari 2011

Måste jag åka från landet, via Malmö för att sedan ta tåget till Skurup. Tur och retur minst två timmar plus två timmar. Avståndet från min bostad till arbetsplatsen är 13 km. Obs! Linjen 144 Trelleborg-Malmö via Anderslöv kan väl fortsätta till knutpunkten Skurup.

Svar direkt: Det finns förutom ressättet som beskrivs även möjlighet att åka med linje 190 från Trelleborg och byta till linje 305 i Abbekås för att ta sig till Skurup, om man bor i Trelleborg. Det diskuteras också om och det skulle kunna finnas en förbindelse direkt med buss Trelleborg- Skurup. Men det är i dagsläget inte på långa vägar klart än. Önskemålet finns dock även från Skurups kommun om en förbindelse på sträckan ifråga, vilket gör att en utredning om en sådan linje har påbörjats.

Stefan Grönberg, Trafikutvecklare

Nilla Andersson
cm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.