Annons
Insändare

Vilket ansvar har en politiker i dag?

Hörde på nyheter och läste i TA angående höjning av arvodena till kommunpolitikerna. Vårt nuvarande kommunalråd ansåg sig underbetald för de uppdrag hon har med det stora ansvaret som kommer med uppdraget.
Publicerad 26 december 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Signaturen GÅJ funderar över politikernas ansvar.
Signaturen GÅJ funderar över politikernas ansvar.

Frågan man kan ställa sig är – vilket ansvar har en politiker i dag?

Mig veterligt kan man ej ställas till svars inför svensk domstol på grund av eventuella felaktiga beslut som drabbar kommuninvånarna. Vad som händer är väl att man får lämna sitt uppdrag eller bli bortröstad vid kommande val (vilket jag verkligen hoppas på i detta fall).

Annons

Vi har dessutom ett antal tjänstemän inom kommunen. En ny kommundirektör (vet ej om vi har två?) som har höga löner på grund av de stora ansvar som åvilar dem. Vi har ett antal förvaltningschefer med ansvar för den kommunala driften och det är dessa personer som har det verkliga ansvaret i kommunen. Trots detta anser kommunalrådet att hon är den högsta ansvariga

Sammantaget blir det väldigt mycket ansvar i kommunen, så det är väl en tidsfråga innan man måste anställa en ny chef som är ansvarig för ansvaret inom kommunen och givetvis med en hög lön som motsvarar ansvaret.

Man kan ju ställa sig frågan vad övriga anställda inom kommunen har för lönekrav vid framtida löneförhandlingar. Uppenbarligen finns det gott om pengar i kommunens kassakistan .

”Sammantaget blir det väldigt mycket ansvar i kommunen, så det är väl en tidsfråga innan man måste anställa en ny chef som är ansvarig för ansvaret inom kommunen och givetvis med en hög lön som motsvarar ansvaret.”
GÅJ

Till sist en fråga till kommunalrådet angående Ert stora ansvar som ni påtalar att Ni har:

Vad blir konsekvenserna om ni brister i Ert uppdrag och stora ansvar?

För min egen del kommer jag aldrig någonsin lägga min röst på något av dessa fyra partier och hoppas att Trelleborgs kommuninvånare gör det samma.

Det kommer ju ett nytt val om fyra år, kom då ihåg dessa politikers girighet. Ett bra namn dessa partier kan väl vara "Girighetsalliansen "

Tack för mig!

GÅJ

Annons
Annons
Annons
Annons