Annons
Insändare

Vilken ynnest för våra barn att få vistas här!

Insändare • Publicerad 2 juni 2006
Det vore bra om Prästkragens förskola fick vara med och utforma den nya "arbetsmiljön" för barnen och personalen. Detta ska inte innebära en försämring utan en förbättring av miljön, anser insändarskribenterna. BILD: TOMAS NYBERG
Det vore bra om Prästkragens förskola fick vara med och utforma den nya "arbetsmiljön" för barnen och personalen. Detta ska inte innebära en försämring utan en förbättring av miljön, anser insändarskribenterna. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Det var med bestörtning vi läste i Trelleborgs Allehanda om planerna på att bygga en vårdcentral på den plats där Norra skolan ligger i dag. Vårdcentralen behövs men vad händer med Prästkragens förskola när man planerar riva den byggnad där avdelning Ekan finns? Varför har inte personal, föräldrar och barn blivit informerade? Vad händer med säkerheten för förskolan under rivning och nybygge?

Samtidigt som planerna på nybygget presenterades skulle man naturligtvis ha lagt fram en bra lösning för hela förskolan. Lite framförhållning hade varit på sin plats.

Annons

En lösning är att ge arkitekten i uppdrag att integrera förskoleavdelningen Ekan i ritningarna. Det vore bra om Prästkragens förskola fick vara med och utforma den nya "arbetsmiljön" för barnen och personalen. Detta ska inte innebära en försämring utan en förbättring av miljön.

Vi vill också veta vad som kommer att hända med den gamla skolträdgården som är Trelleborgs finaste förskolegård? Många av oss föräldrar valde just Prästkragens förskola för den fantastiska utemiljöns skull. Vilken ynnest för våra barn att få vistas här! Alla barnen, familjerna, personalen på hela förskolan påverkas av hur utgången blir. Vi vill veta hur Egil Ahl och fastighetschef Roland Persson ska lösa detta. Det är det minsta vi kan begära.

Prästkragens föräldraråd

Sanna Bengtsson,

Magnus Euström,

Caroline Jensen,

Åsa Jonasson,

Erik Malmberg och

Petra Olofsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons