Annons
Insändare

Vilken klass håller vårt gymnasium?

Min son, som går i nian står inför ett stort val. Han ska välja gymnasieutbildning. Eftersom vi för några år sedan flyttade till en stad med över 40 000 invånare har jag tagit för givet att det är här han ska studera. Men nej, se det vill han inte!
Insändare • Publicerad 25 november 2009

Det är för dålig standard på gymnasieutbildningarna i Trelleborg hävdar han och hans kompisar. Det är för slappt, rörigt och till exempel är språkundervisningen dåligt organiserad med blandade grupperingar oberoende av hur länge du läst språket. Inget IV-program finns. Alla elever kommer in på det program de önskar.

Undervisningen anpassas nedåt hela tiden för att alla ska hänga med. Stämmer det?

Annons

För att kunna råda honom har jag försökt ta reda på hur andra elever och föräldrar uppfattar gymnasieutbildningen i Trelleborg. De med mycket studiemotiverade ungdomar verkar inte vara nöjda. Andra har faktiskt valt att plugga i Malmö. Ska det vara så? Ska ungdomarna lägga två timmar dagligen på att pendla till Malmö/Lund för att kunna studera i en skola som uppmuntrar till goda studieresultat och för att skaffa sig en utbildning som håller på universitetet? Vad händer med dem som blir kvar här i stan?

Kan någon råda mig hur jag ska råda min son?

Nilla Andersson
Villrådig
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons