Annons
Insändare

Vilken humor och berättarglädje

Insändare • Publicerad 2 april 2007
Härlig läsning, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD:
Härlig läsning, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD:Foto: 

Jag kan helt enkelt inte låta bli att tacka redaktionen för "Gamla Trelleborg" för den helt underbara jubileumsboken som berett mig och så många andra en sådan glädje.

Alla utvalda artiklar från flydda tider är helt fantastiska men den som mest vann mitt hjärta var Erik Holmströms minnen från "Brunagåren".

Annons

Vilken humor och berättarglädje. Sådan energi och fantasi de hade de unga fotbollsentusiasterna som med så små medel lade grunden till kommande fotbollsklubbar och skapade några "stjärnor".

Eftersom jag på den tiden bodde i de östra kvarteren, kände jag många av pågarna fast de var tio år yngre än jag.

Henry Tillberg var springpåg på Aktiv vid Vemmenhögsgatan och kom med mjölk till vår familj varje dag. Eftersom jag själv bakade bröd under krigstiden bad jag honom en dag att ta med sig brödkryddorna anis och fänkål nästa dag.

Jodå, det kom Henry ihåg och sa när han kom: "Ja, dom hade anis men ingen fenis". Det lustiga var, att Henry kom att köpa ett hus mittemot där vi hade bott.

Än en gång tack...

Inger Lindkvist

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons