Annons
Insändare

Vilka förslag lägger SPI?

Svar på Ann-Christin Nilssons insändare i TA den 23 juli.
Insändare • Publicerad 29 juli 2009
Foto: 

Det skulle vara intressant att få veta vilka förslag som SPI lagt och var man har lagt dessa förslag. Jag kan inte påminna mig om ett enda eget förslag från SPI i Vård och omsorgsnämnden.

Inte en enda gång har SPI röstat på något annat sätt än moderaterna. Hade man gjort detta, hade t.ex. förslaget att göra en ny upphandling av färdtjänst aldrig vunnit, då ordförande Per Grönlund (SPI) har utslagsröst, vilket ger en otroligt stor makt till ett litet parti.

Annons

Trots fullmäktigebeslut om halvering av sparkraven yrkade en enig allians vid Vård och omsorgsnämndens senaste möte på fortsatta stora nedskärningar. Nedskärningar som drabbar den offentligt drivna verksamheten men undantar den som nu skall drivas på entreprenad. Dock ändrade man sig under mötet och beslutade att följa fullmäktiges beslut.

Så för de som vill värna vård och omsorgsfrågorna är det ingen god ide att följa Ann-Christin Nilssons uppmaning att rösta på SPI.

Marianne Pettersson (S)

2e vice ordförande Vård och omsorgsnämnden

Lucas Dietrichson
Marianne Pettersson (S)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons