Annons
Insändare

Viktigt med bra mat

Nu är det hög tid för matuppror vid våra sjukhus i Skåne!
Insändare • Publicerad 20 februari 2009

Jag och många andra blev utsatta för en grov kränkning i helgen, det var vi som låg inlagda på sjukhus då. Jag tar mig friheten att föra de andras talan också eftersom många av oss blev serverade en lunch som var oätlig. Den lunchen jag fick bestod av rått fiskblock, potatismosröra med en sörja av grön sås ovanpå alltsammans, samt tre sönderkokta ärtskidor som var delade i tre bitar var!

Jag trodde vi var på år 2009 då de folkvalda i Region Skåne hade följt med sin tid och visste hur viktigt det är med hälsosam och god mat. Överallt diskuteras ju hur viktigt vårt matintag är, hur mycket vi "vinner" på att ha bra mat, de som är inlagda på våra sjukhus behöver ju näringsrik och hälsosam mat så de kan bli friska för att kunna komma hem. Inte konstigt att folk blir sjukare då de kommer till sjukhuset. Jag har förgäves försökt få kontakt med Region Skåne och vill ha svar på frågorna:

Annons

- vad kostar en portion sjukhusmat?

- är det skillnad på sjukhus?

- vem gör upphandlingen?

- vem ansvarar för rätt näringsinnehåll?

Ingrid Toft
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons