Annons
Insändare

Viktigt att föräldrar har ett arbete att gå till

Svar till Fängelsefritt Trelleborg (den 20 april).
Publicerad 7 maj 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är positiv till en etablering av ett fängelse i Trelleborg eftersom det skapar många arbetstillfällen.
Skribenten är positiv till en etablering av ett fängelse i Trelleborg eftersom det skapar många arbetstillfällen.Foto: Christine Olsson/TT

Ert negativa ”manifest” på åtta punkter från jordbruksmark till Barnkonventionen är snarare att betrakta som något ni gömmer sig bakom för att dölja den riktiga anledningen till att ni är negativa till etableringen. Jag skrev i min insändare (den 3 april) att enligt Lars Mårtensson, Seko Vård Syd (den 11 mars) innebär etableringen arbetstillfällen på cirka 450 fasta tjänster samt 150 vikarier.

I mitt tycke ett betydande tillskott till arbetsmarknaden i Trelleborg. Detta argument viftas i princip bort med följande kommentar:

Annons

”I insändaren från LBP hittar vi egentligen bara en fördel, den om arbetstillfällena som fängelseetableringen skulle medföra. Finns det verkligen ingen risk för att andra arbeten i kommunen kan gå förlorade om Trelleborg tappar i attraktivitet? Eller tänk om vi kanske kan få ännu fler arbetstillfällen om vi väljer en annan typ av utveckling för vår kommun?”

”Det finns många familjer i Sverige i dag, förmodligen även i Trelleborg, där barnen under hela sin uppväxt aldrig har sett sin mamma eller pappa gå till ett arbete.”
LBP

Vilken annan utveckling skulle det vara? Jag håller helt med er på punkt 8 i ert manifest, hur viktigt Barnkonventionen är ur ett barns perspektiv.

Då skall ni inte glömma följande fakta: Det finns många familjer i Sverige i dag, förmodligen även i Trelleborg, där barnen under hela sin uppväxt aldrig har sett sin mamma eller pappa gå till ett arbete.

Därför överskuggas alla era andra sju punkter med råge av hur viktigt det är att barnens föräldrar har ett arbete att gå till.

LBP

Annons
Annons
Annons
Annons