Insändare

Viktigt att alla förstår vad som händer i världen

Jag är störd på att SVT och annan media inte kan förmedla krisen i Ukraina- Ryssland på ett sätt som vanligt folk förstår.
Publicerad 24 februari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla vet att stackars Zlatan har ont i ljumsken men att Ryssland har annekterat Krim vet endast ett fåtal. Otroligt att detta är ett faktum, skriver Gunnar Henriksson.
Alla vet att stackars Zlatan har ont i ljumsken men att Ryssland har annekterat Krim vet endast ett fåtal. Otroligt att detta är ett faktum, skriver Gunnar Henriksson.Foto: Luca Bruno

Man pratar om separatister, utbrytare, annekterade, utbrytning av regioner från Ukraina som allierar sig med Ryssland. Massflykt från Donetsk och Luhansk. Erkännande av Donetsk och Luhansk av Ryssland med mera...

Jag lärde mig när jag var ung och naiv lärare på sent 80-tal att man inte kan vara tydlig nog mot sina elever.

Det har däremot våra nöjesreportrar tagit till sig.

Vanliga människor vet inte, det är för avancerat språk. Därför blir de avskräckta. Men det är otroligt viktigt för var och en att förstå vad som händer i världen. Annars tappar människor helt intresse för politiken. Det påverkar oss alla.

”Men det är otroligt viktigt för var och en att förstå vad som händer i världen. Annars tappar människor helt intresse för politiken.”
Gunnar Henriksson

Ytterst få lyssnar och fattar men resten växlar över till sporten eller annan lättsam underhållning. Där analyserar man varje förkylning och engagerar hela svenska folket på ett enkelt sätt. Alla vet att stackars Zlatan har ont i ljumsken men att Ryssland har annekterat Krim vet endast ett fåtal. Otroligt att detta är ett faktum. (Annektering betyder beslagtagning)

Klart att vi ska ha underhållning som Mello och Bonde söker fru men förklarlig information om vad som händer i världen är mycket viktigt.

Media borde lära av nöjesreportrarna och förklara för folket så att de förstår.

Gunnar Henriksson, vanlig människa (citat Hasse Alfredsson)