Annons
Insändare

Viktig trafikregel nonchaleras

Äntligen är våren här! Men när kommer den till Kaptensvägen?
Insändare • Publicerad 24 mars 2010

Nu har vi haft hela fem månaders vinter med risk för snöhinder och snökaos, åtminstone på Kaptensvägen.

Under vinterhalvåret tar Tekniska förvaltningen bort två mittstolpar i en gång- och cykelbana för att öppna upp gatan för snöröjning och genomfart vid snöhinder och snökaos, allt enligt förvaltningen.

Annons

Inte ens denna snörika vinter har någon bil egentligen behövt köra på denna gångbana.

Här bryts det, under cirka fem månader, mot en av våra viktigaste trafikregler och ett trettiotal bilar passerar på gångbanan dagligen.

Eftersom gatan smalnar av till gång- och cykelbana, med planteringar på båda sidor, är detta en mycket stor trafikfara med skymd sikt för skolbarn på väg till och från Serresjöskolan, gångtrafikanter, cyklister, promenerande hundägare med flera.

Varför riskerar så många bilister dagligen att få dryga böter?

Eller ännu värre att en olycka händer?

De sparar tid och bensin och tänker inte på andra som drabbas av de olägenheter som uppstår, då Kaptensvägen förvandlas till en gata för snabb genomfartstrafik och inte den återvändsgata den är tänkt att vara.

Nilla Andersson
Fredrika
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons