Annons
Insändare

Vig alla par i rådhuset

Insändare • Publicerad 12 juni 2007
Vig alla par; homo-som heterosexuella i rådhuset, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD:SCANPIX
Vig alla par; homo-som heterosexuella i rådhuset, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD:SCANPIXFoto: 

I pressen diskuteras om det är rätt att viga homosexuella. Det hänvisas till att äktenskapet i grunden är en institution som syftar till reproduktion. Och att man ska se till barnens bästa.

1999 tillsattes en utredning som lämnade sitt slutbetänkande vid nyåret 2001. Betänkandet (SOU: 10) visar att det inte finns några sakliga skäl att upprätthålla en juridisk skillnad för barn i homosexuella familjer i förhållande till andra barn. Barn som växer upp i homosexuella familjer har lika goda möjligheter att få en trygg och kärleksfull uppväxt. Varför då inte göra som bland annat i Tyskland, där vigs alla par i rådhuset. Enbart civilt ingångna äktenskap erkänns som lagliga, vilket också bestämmer arvs- vårdnads och underhållsrätter, liksom skilsmässa, det får inga kyrkor bestämma om. Därefter kan paret välja en privat ceremoni i kyrka, tempel eller vad det må vara. Dessa har också uttryckligen förbud att utföra en ceremoni innan det officiella vigselbeviset är utfärdat.

Annons

År 2001 trädde dessutom den nya lagen om "likakönat partnerskap" i kraft i Tyskland. Schweiz och Österrike har också sådana lagar, som gör det möjligt för homosexuella par att gifta sig.

Barn behöver kärlek, om det är pappor eller mammor som ger dem det är ointressant.

Christina Björklund (fp)

Vig alla par; homo-som heterosexuella i rådhuset, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD: SCANPIX

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons