Annons
Insändare

Vi värnar värdig äldreomsorg!

Svar till Sven Ekström (den 27 november).
Insändare • Publicerad 4 december 2012
Foto: 

Insändarskribenten ställer frågan – vad gör oppositionen?

När den borgerliga alliansen för några år sedan bestämde att lägga ut matdistributionen på entreprenad röstade Socialdemokraterna nej. När alliansen för ett par veckor sedan ville förlänga avtalet på den så kallade Salamaten i två år så sa Socialdemokraterna nej till det och föreslog istället att maten skall lagas i kommunens egna kök och att i avvaktan på det ska maten lagas i det egna boendet av kommunens personal. Borgarna sa nej till våra förslag och beslutade att förlänga avtalet i fyra månader. (S) reserverade sig mot beslutet.

Annons

Sedan i våras har Socialdemokraterna i kommunfullmäktige, kommunstyrelse, servicenämnd och socialnämnd på olika sätt agerat bland annat med förslag i syfte att garantera fritidsverksamhet med förebyggande aktiviteter och café- och restaurangverksamhet vid Akka och Gröningen. Borgarna har inte svarat på frågor och har sagt nej till våra förslag. Istället har borgarna fortsatt att hävda att, som de uttrycker det, den skattesubventionerade måltidsverksamheten vid Akka och Gröningen ska avvecklas.

Vi socialdemokrater menar att det är i högsta grad rimligt att Trelleborgs kommun kan erbjuda den äldre befolkningen en fullgod service och verksamhet utifrån olika behov. Det är värdigt att ge bra förutsättningar för sina äldre medborgare!

Efter återremissen av Akka och Gröningen vid kommunfullmäktige i måndags är det nu oklart vad alliansen avser göra. De har hittills sagt nej till våra förslag och deras agerande och beslut är rörigt och leder till försämringar för många äldre personer. Förhoppningsvis har de massiva protesterna mot avveckling av Akka och Gröningens kök och servering lett borgarna på bättre tankar. Vi socialdemokrater kommer så klart fortsätta att kämpa för att det ska finnas god och näringsriktigt mat till de äldre och att det finns verksamhet vid Akka och Gröningen.

Nilla Olsson
Cilla Dahl-Andersson (S), ordförande i Trelleborgs ArbetarekommunCatherine Persson (S), oppositionsråd, kommunstyrelsen i TrelleborgMarianne Pettersson (S), gruppledare socialnämnden i TrelleborgThomas Westman (S), gruppledare servicenämnden i Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons