Insändare

Vi tror på demokratin

Svar till Rolf (den 19 februari).
Insändare • Publicerad 23 februari 2009

S-kvinnor i Trelleborg tror på demokrati.

Vi tror att det lönar sig att försöka påverka - oavsett vem som sitter vid makten.

2006 skrev vi vårt första brev till kommunen om kvinnogator. Förslaget gällde det kommande villaområdet på Stavstensudde. Då hade (S) fortfarande den politiska makten, men det vi S-kvinnor inte visste var att namngivningen redan var klar. Vi var för sent ute.

Därefter har vi tre gånger skrivit till kommunstyrelsen, och varje gång har vi fört fram Victoria Benedictsson som vår "huvudkandidat". Och ännu har vi inte nått resultat.

Frågan om gator med kvinnonamn är givetvis endast en liten del av vårt politiska arbete. Vid vårt kommande möte, den 12 mars, ska vi diskutera den nya lagstiftningen om tillgänglighet. Den innebär att varje kommun före 2010 ska ha tagit bort enkelt avhjälpta hinder så att rullstolar, barnvagnar och rullatorer kan komma fram. Den innebär också att kollektivtrafiken ska vara tillgänglig för alla, liksom offentliga lokaler och förvaltningar.

Anita W
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.