Annons
Insändare

Vi spelar i samma lag!

Insändare • Publicerad 29 januari 2009
Fritidsnämnden är medveten om planbristen i Trelleborg, försäkrar skribenten i ett svar på ett tidigare inlägg. Arkivbild: Scanpix
Fritidsnämnden är medveten om planbristen i Trelleborg, försäkrar skribenten i ett svar på ett tidigare inlägg. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Replik till Rickard G (den 28 januari).Tack för passningen även om det var en bakåtpassning. Jag plockar gärna upp den.

Jag kan försäkra Dig att jag om någon vet om att vi har planbrist. Jag har själv varit ledare för några pojklag genom åren och har tränat 11-manna på en halv plan också. Har faktiskt haft ett par pojklag även i IFK fotboll för många år sedan. Det är ju precis därför som jag kämpar med näbbar och klor för fler fotbollsplaner. Jag klagar inte på gamla styret även om ingen ny fotbollsplan kommit till de senaste 20 åren (utom en ersättningsplan). Att jag i dag vänder mig mot socialdemokraterna är för att de mestadels säger nej till alla förslag som vi lägger. Senast i måndags fick vi höra av S att de ansåg att vi hade fotbollsplaner nog. De har sagt nej i budgeten till våra satsningar på konstgräsplaner men tack och lov så är många andra för vilket då innebär att de planerade planerna kunde klubbas. Inom alliansen har vi beslutat i budgeten att avsätta pengar till två konstgräsplaner varav en i år och en nästa år. Vi försöker också få till en andra gräsplan ute på Albäck. Till detta försöker vi också hitta en lösning på problematiken på Ymorvallen och Västervång. Jag tror därmed att du förstår att vi om någon kämpar för föreningslivet och det är därför som jag velat skapa denna debatt. Sedan skriver du att jag syns i tidningen för ofta. Hade du ringt mig i stället för att skriva i TA hade jag ju synts en gång mindre men jag svarar alltid på alla frågor i egenskap av ordförande för nämnden och det anser jag man bör göra. Sedan är det ju så att det inte är vi politiker som fördelar planer och tider utan det gör tjänstemännen och de har ett mycket otacksamt jobb.

Annons

Jag har det störstaförtroende för de personer som i dag försöker trolla ihop dessa pusselbitar.

Svaret är att vi vill förbättra för bland annat Dig och ditt lag och anledningen till att vi vill ha just konstgräs är ju för att vi då har en högre nyttjande grad året runt.

När det gäller information så har alla föreningar blivit inbjudna till ett samtal med vår nya förvaltningschef Kenth Sjövall. Detta är ju då ett ypperligt tillfälle att dryfta diverse frågor som den aktuella föreningen har. Om jag inte missminner mig så har IFK:s ordförande redan varit där. Som jag ser det så spelar alla vi som vill förbättra för föreningslivet i samma lag.

Sedan har vi olika prioriteringar och synsätt mellan partierna ibland. Att jag gått ut starkt är för att jag ser oroligt på det som kan hända med föreningslivet i finanskrisens tecken. Vi kommunpolitiker måste vara vaksamma på problemet. Sedan är självklart kommunens ekonomi ansträngd och mycket pengar går till de lagstadgade områdena men att satsa på föreningslivet är hjälp till självhjälp. Du kan ringa mig när du vill och har tid.

Mats Svensson (KD) och ordförande fritidsnämnden
Mats Svensson (KD) ordförande fritidsnämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons