Insändare

”Vi som sitter i politiken är helt vanliga människor”

Tack Emil Samnegård (den 5 maj) för att jag får svara blommor och metaller som jag själv vill, jag känner mig hedrad över att du ger mig tillstånd till att göra så!
Publicerad 7 maj 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är kanske på grund av att vi i SD ser oss som vanliga människor, och inte som en politisk elit, som vi blivit största parti i Trelleborg, skriver Helmuth Petersén (SD).
Det är kanske på grund av att vi i SD ser oss som vanliga människor, och inte som en politisk elit, som vi blivit största parti i Trelleborg, skriver Helmuth Petersén (SD).Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Du skrev så här (den 25 april): ”Jag tycker att vi bör förvänta oss mer av ett kommunalråd än att han hånar medborgare i tidningen”, du skrev att ”jag även har ett ansvar att hålla god ton!”.

När jag blir kraftigt påhoppad av blommor och metaller så tycker du Emil att jag skall svara lugnt och balanserat, tycker du att fega personer som gömmer sig bakom diverse okända signaturer förtjänar det?

Det tycker inte jag!

Hoppas att du inte blev upprörd nu Emil men så anser jag att jag får göra, oavsett vad du tycker!

Du har sagt från talarstolen att vårt styrande kommunalråd i Trelleborg skall uppträda mer statsmannamässigt, vilka du har som exempel berättar du inte men misstankar har jag om vilka som är dina förebilder.

Jag har fått mina röster av trelleborgarna för att jag är en helt vanlig människa, jag ser mig inte själv som en elit som du gör Emil.

Jag tycker det blir skrämmande när man tror att man är mer betydelsefull än någon annan, även om du tror så Emil är vi som sitter i politiken helt vanliga människor.

Jag har en personlig förebild, det är den avlidne resejätten Simon Spies.

Varför var han en av Danmarks populäraste personer när han levde?

För att han betedde sig som en helt vanlig människa, han var definitivt inte statsmannamässig trots sin rikedom och makt.

Det är kanske på grund av att vi i SD ser oss som vanliga människor, och inte som en politisk elit, som vi blivit största parti i Trelleborg!

Jag kommer även i fortsättningen att svara skarpt på grova påhopp om de skickas med namn, blommor och metallrör får gärna skicka in men kommer inte att få svar!

Tycker att det finns ett gammalt ordspråk som du borde tänka på Emil, tala är silver men tiga är guld!

Helmuth Petersén

oppositionsråd (SD)