Annons
Insändare

Vi ska kunna se våra barn i ögonen

Replik till Lazlo Szecsenyi (den 14 januari).
Insändare • Publicerad 16 januari 2009

När jag läste din insändare så var jag tvungen att än en gång läsa min egen (den 9 januari). Jag kan absolut inte se att jag påstår att hamnen ska växa västerut. Jag ställer mig frågan om hamnen över huvudtaget måste expandera? Och jag ifrågasätter framförallt vilket värde en sådan expansion ger mig som boende i staden.

Det jag föreslår är att den tunga trafiken till hamnen ska ledas i en tunnel, från väster eller från öster. Mitt förslag bygger på att man tar ner trafiken vid Maglarpsrondellen vilket skulle göra att du och alla andra på Väster åter kan njuta av kontakten med havet. För lika givet som att den tunga trafiken inte ska gå ovan jord på något sätt så tycker jag att den västra infarten ska tas bort och ersättas med en infart från ringvägen. För ringvägen behövs för oss som bor och pendlar dagligen. Detta i kombination med att industriområdet (Pergo, Maxi och Dux) flyttas gör att staden får alla möjligheter att utveckla den västra infarten. Om man sedan gör ett grönområde eller bygger bostäder får framtiden utvisa. Detta är min vision, inte att ett hamnområde ska etableras från infart till infart.

Annons

Låt oss sedan också uppmana till en saklig och klok nivå på debatten. Ingen vinner på att boende på var sidan tycker att infarten ska gå på den andra sidan. Inte heller vilken sida om staden som får mest för pengarna. Eller vilken del av staden som är mest genuin. Så stor är inte staden så att man ska behöva bråka om vilken sida som det satsas mest på. Däremot ska vi kräva att hamnen och kommunen skapar en lösning som vi kan se våra barn i ögonen och säga, detta blev bra och detta kan ni utveckla vidare. Det upplever inte jag att de förslag som är framtagna ger oss, boende i Trelleborg. Och jag är övertygad om att jag

inte är ensam. Eller?

Thomas Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons