Annons
Insändare

Vi måste värna våra svenska traditioner

Våra politiker skapar rasism.
Insändare • Publicerad 13 juni 2012
Foto: Maja Suslin / SCANPIX

Det just det de gör när Skolverket säger att det finns en lag om att våra präster i Sverige inte får ge barn och ungdomar Guds välsignelse i kyrkan på skolavslutningen. Då har "skam gått på torra land", som ordspråket säger.

Då tycker jag att de barn och ungdomar som inte får ta emot denna Guds välsignelse i vår svenska kyrka får bli kvar i skolan med personal där eller gå hem eller bli hämtade av föräldrar.

Annons

För vi måste få ha kvar en tradition som vi haft i Sverige i över hundra år.

Visst ska vi ha ett mångkulturellt samhälle men det får inte ta över vår egen kulturtradition som vi svenskar haft sedan urminnes tider. Detta måste få leda till debatt, i allra högsta grad. Det handlar om att "sunt förnuft" får råda, och är ingen rasistisk tanke utan en självklarhet i Sverige, att vår svenska kyrka får leva vidare och vi med den.

Man undrar ibland hur våra politiker tänker och beslutar. Vilka konsekvenser deras beslut får verkar de inte ha en tanke på. Det är nästan så att man skulle vilja ruska om dem och väcka den björn som sover, för sover gör de när de är på jobbet, det har vi ju sett på tv där det visats hur de sitter i riksdagens lokaler för att rösta.

För Guds skull, ta ert förnuft till fånga och rätta till denna skollag innan de resulterar i något som delar Sverige i ännu två stora delar.

Nilla Olsson
Pia Fredriksson/Ni Anderslöv
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons