Annons
Insändare

Vi kommer att föra statistik

Svar till Sara Sorterare (den 19 november).
Insändare • Publicerad 6 december 2013
Signaturen Sara Sorterare får svar på sina funderingar kring återvinning.
Signaturen Sara Sorterare får svar på sina funderingar kring återvinning.Foto: Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Jag, som nytillträdd avfalls- och återvinningschef i Trelleborgs kommun håller med dig om att återvinningsstationen på Tommarpsvägen blivit svårtillgänglig på grund av bom som satts upp.

Det nya insamlingssystem för villahushåll som införs under första kvartalet 2014 i centralorten kommer innebära att återvinningsmaterial hämtas vid fastigheten och mängderna på återvinningsstationerna kommer då följaktligen att minska.

Annons

Då det nya insamlingssystemet införs kommer vi kontinuerligt att föra statistik av insamlade mängders återvinningsmaterial, och analysera hur dessa mängder i sin tur påverkar nyttjandegraden och mängderna till de olika återvinningsstationerna .

Dessa fakta kommer att ge oss en bra grund för utvärdering av vilket framtida behov som finns för antal återvinningsstationer.

Tills dess ska vi göra allt vi kan för att öka tillgängligheten av befintlig återvinningsstation på Tommarpsvägen.

Jag vill också informera dig om att kärlet där tidningar utsorteras töms varannan vecka. Ingen anledning till oro alltså för dig som miljömedveten sorterare och tidningsprenumerant.

Nilla Olsson
Gabriella Eliasson, avfalls- och återvinningschef, Trelleborgs kommun
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons