Annons
Insändare

Vi har inte tid att vänta! Vi fryser!

De höga elpriserna strider mot FN-konventionen om mänskliga rättigheter enligt artikel 25.
Publicerad 23 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Enligt FN-konventionen om mänskliga rättigheter har var och en har rätt till en levnadsstandard tillräcklig för den egna och familjens hälsa och välbefinnande. De höga elpriserna strider mot detta, menar signaturen LB.
Enligt FN-konventionen om mänskliga rättigheter har var och en har rätt till en levnadsstandard tillräcklig för den egna och familjens hälsa och välbefinnande. De höga elpriserna strider mot detta, menar signaturen LB.Foto: Fredrik Sandberg /TT

1. Var och en har rätt till en levnadsstandard tillräcklig för den egna och familjens hälsa och välbefinnande, inklusive mat, kläder, bostad, hälsovård och nödvändiga sociala tjänster samt rätt till trygghet i händelse av arbetslöshet, sjukdom, invaliditet, makas eller makes död, ålderdom eller annan förlust av försörjning under omständigheter utanför hans eller hennes kontroll.

Jag har en äldre släkting som är rullstolsburen. Denne person fick en elräkning på 17 000 kronor vilket vida överstiger den pension vederbörande får ut och då har man inte råd med vare sig med mat eller annat!

”De höga elpriserna strider mot FN konventionen om mänskliga rättigheter.”
LB
Annons

Det är dags att de styrande tar sig i kragen och vaknar upp omedelbart och ser till att den prismodell vi har i dag görs om nu. Vi har inte tid att vänta! Vi fryser! De borde skämmas både de nuvarande och förgående regering men de har ju en annan inkomst än de flesta har så de kan kanske bära det.

LB

Annons
Annons
Annons
Annons