Annons
Insändare

Vi glädjer oss åt de extra pengarna

Insändare • Publicerad 2 februari 2006

Svar till Leif Sjögren (den 25 januari).

Min kollega i skolnämnden Leif Sjögren (c) säger sig vara okunnig om moderaternas tankegång när skolbudgeten behandlades i nämnden.

Annons

Att moderaterna var ensamma med att reservera sig mot majoritetens förslag om förstärkning är alls inte märkligt som Leif Sjögren vill utmåla det som.

Det hör nämligen till sakens natur att vi hade en beviljad budgetram att gå efter, det fanns inte några extra pengar tillgängliga vid tillfället för beslutet.

Att det sedermera skedde en positiv ekonomisk lägesförändring för kommunens ekonomi som gjorde det möjligt att få förstärkning var ju inget som varken moderaterna eller Leif Sjögren kände till vid tillfället som det hänvisas till.

Kanske förhåller det sig så att moderaterna är ensamma om att förstå den verkliga innebörden av vad en tillgänglig ram är, det är i så fall ett illavarslande tecken.

Om Leif Sjögren vill ytterligare utveckla vad han menar med en tillgänglig ram så emotser vi detta på denna plats.

Moderaterna har oreserverat ställt sig bakom budgeten i fullmäktige. Att skolan och gymnasiet fick förstärkning gläder oss särskilt.

Bengt Gunnarsson (m),

vice ordförande

i skolnämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons