Annons
Insändare

Vi behöver riktiga jobb

Insändare • Publicerad 15 december 2005

Vi behöver riktiga jobb

Svar till Lennart (den 13 december).

Annons

De så kallade plusjobben som regeringen kommer att införa syftar enligt min uppfattning endast till att få ner storleken på den öppna arbetslösheten. De arbetslösa som kommer att delta i något plusjobb kommer inte att vara inräknade i den öppna arbetslösheten. Man kan inte tvinga folk till att arbeta i äldreomsorgen, de människor som skall jobba inom äldreomsorgen skall vara intresserade av yrket. Jag tycker att de människor som jobbar inom äldreomsorgen skall få högre löner och bättre arbetsvillkor. Det är en stor skandal att de människor som jobbar inom äldreomsorgen fortfarande är lågavlönade. Jag tycker att hemtjänsten skall hjälpa de äldre med att hänga upp gardiner och sätta i nya lampor. Att tvinga ut arbetslösa i olika åtgärder löser inga problem. Vi behöver riktiga jobb inom främst den privata sektorn.

Per Jonas Andersson

Går det hem i röda Trelleborg?

"Hushållsnära tjänster", självklart är det ett bra och fint arbete som redan finns och fungerar på andra håll i Sverige och även utomlands. Men går det att starta privata initiativ typ "Hemfrid" i röda Trelleborg? Finns det inte en stor risk att initiativet försvinner som förslag redan hos arbetsförmedlingen såvida inte LO-borgens röda gäng lägger beslag på själva projektidén?

Privatanställd projektledare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons