Annons
Insändare

Vi behöver inte politiker

Finns det någon bra anledning till att politiker ska bestämma över oss? Förr var det kanske nödvändigt men med den teknik som finns i dag finns det inga hinder för att låta alla medborgare vara med och fatta besluten via internet.
Insändare • Publicerad 9 december 2008

Olikt vad många tror behöver det inte heller vara särskilt jobbigt. Representativ direktdemokrati innebär att man bara röstar i de frågor man är intresserad av, i alla andra röstar det parti man valt åt en. På så vis kan man få det inflytande som alla bör ha i en demokrati utan att ständigt tvingas rösta i varje liten

politisk fråga. De etablerade partierna vill naturligtvis inte ha direktdemokrati. Varför skulle de dela med sig av sin makt till folket?

Men det finns direktdemokratiska partier (ett heter direktdemokraterna, men det finns flera) som vill ge medborgarna det inflytande de har rätt till. Varför går vi inte bara runt yrkespolitikerna och tar makten själva?

Johan Fredriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons