Annons
Insändare

Vi behöver eget gränsskydd

Insändare • Publicerad 27 juni 2005

Jag tycker att Sverige skall lämna Schengensamarbetet så fort som möjligt, Schengensamarbetet är en del av vårt medlemskap i EU. Effekterna av vårt medlemskap i Schengen har varit mycket negativa för vårt land.

När Sverige blev medlem i Schengensamarbetet för över fyra år sedan försvann gränskontrollerna mot alla EU-länder. Den illegala invandringen har ökat mycket kraftigt som en följd av Schengenavtalet, det finns asylsökande som reser runt till de olika Schengenländerna och ansöker om asyl på olika identiteter.

Många asylsökande som kommer till Sverige efter vårt inträde i Schengensamarbetet är inte i behov av skydd. Vi måste omedelbart lämna Schengensamarbetet så att vi kan återuppta våra nationella gränskontroller mot alla länder.

Per Jonas Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons