Insändare

Vi är inte populistiska

Insändare • Publicerad 6 mars 2007

Din insändare var precis ett personligt påhopp på mig och då svarar jag som person också.

Nu verkar det dessutom som du menar att jag är ansvarig för alla år som vi haft makten. Jag var inte född för 85 år sedan så du får nog prova något annat oförskämt påhopp på mig. Svensson anser att vi som kämpar för Öster och Köpingeskolan är populistiska. Jag vet att eleverna och föräldrarna från Köpingeskolan ej känner sig populistiska. Detta handlar om deras verklighet, vardag och framtid som saknar framtidsljus just nu. Jag vet att de känner sig väldigt ledsna, uppgivna och illa behandlade. Deras situation är kritisk. Förstår ej att Svensson bara kan antyda att denna fråga är populistisk när 7000 människor i Trelleborg skrivit på elevernas namninsamling till och med Gunnarsson använde ordet respekt när han fick namnlistorna.

Köpingeskolan har många renoveringar genom åren. Senaste fyra åren har vi ytskiktsrenoverat, ventilationen är totalomgjord, innertaken bytta, målning, belysning ny, plastmattor, förbättring av ljudabsorption, gympahallens golv är vidgjord, matsalen och köket utbyggt.

Från 1996 har vi satsat 15 miljoner på underhåll på Köpinge. Orsaken till möglet i Köpingeskolan är att det har regnat in genom teglet i ytterväggarna. Regnet har angripit syllarna som var tryckimpregnerade och den fukten har spridit sig vidare. Vi har sedan Kattebäcksskolans start satsat 550 miljoner kronor, det vill säga över en halv miljard kronor, på renoveringar och nybyggnader när det gäller skolor i Trelleborg, vilket har löst en stor del av det eftersatta underhållet. Ingen som har kunskapen kan säga att vi inte jobbat och satsat på skolbyggnadsfrågorna.

Att underhållet är eftersatt är inget unikt för Trelleborg.

Det är det eftersatta underhållet som ska byggas bort. 12 miljoner för vanligt underhåll och 5 miljoner för akut underhåll finns i fastighetsnämndens budet varje år. Har under min period i fastighetsnämnden aldrig upplevt sådant intresse för våra byggnader. Det har inte varit så att man har hurrat i KS när vi kommit och begärt mer pengar till nya etapper och nya renoveringar.

Om detta är en sådan skandal som ni påstår så undrar jag varför ni aldrig väckt denna fråga i KS eller KFM eller tagit med den i budgetarbetet. Det är den vanliga gången. Inget borgerligt parti har någonsin i budgetdiskussionen tagit upp och begärt ökat anslag för fastighetsunderhåll. Inget parti!'

Lisbeth Gisselquist,

Östras socialdemokratiska förening

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.