Annons
Insändare

Vettlöst trafikbeslut!

Åsikterna om olika trafiklösningar i och runt Trelleborg är många. Vad som än blir den slutliga lösningen så kommer protesterna att bli många, men ett redan genomfört beslut har inte vållat några som helst protester, vilket förvånar mig, nämligen att stänga av Strandridargatan strax efter Travemündeallén.
Insändare • Publicerad 27 januari 2009
Många är kritiska till stängningen av Strandridaregatan. Arkivbild: Tomas Nyberg
Många är kritiska till stängningen av Strandridaregatan. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Motivet från ansvariga enligt referat i Trelleborgs Allehanda var hård belastning i korsningen med färjetrafiken.

Jag har nu bott i Trelleborg i fyra år och handlar på Maxi fem-sex gånger per vecka. Under denna tid har jag aldrig upplevt några problem i denna korsning. Visst kunde man få vänta ett par minuter när en färja kommit in och långtradarna kom körande, men än så länge har vi inga tåg att passa här i Trelleborg… Nu tvingas alla bilar från öster i stället att köra 2,4 km extra, för att komma till Maxi.

Hur många bilar kör i genomsnitt där per dag? Lågt räknat kanske 300, det vill säga 25 per timme. Det innebär 72 mil extra med tillhörande miljöpåverkan. Det är konstigt att inte miljömaffian har reagerat, eftersom den upphäver sin tordönsstämma vid minsta antydan om ökade utsläpp.

Ulf B Jacobsson Gislövs Strandmark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons