Annons
Insändare

Vett, etikett och sunt förnuft

Veckans stora besvikelse – kommundirektör Fredrik Geijer skulle delta i Studieförbundet Vuxenskolans nya söndagsforum (den 10 april) men dök inte upp.
Publicerad 29 april 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommundirektör Fredrik Geijer skulle gästa Studieförbundet Vuxenskolans söndagsforum och besvara frågor om utbyggnaden av hamnen och det planerade fängelset på öster, men dök inte upp.
Kommundirektör Fredrik Geijer skulle gästa Studieförbundet Vuxenskolans söndagsforum och besvara frågor om utbyggnaden av hamnen och det planerade fängelset på öster, men dök inte upp.Foto: Tomas Nyberg

Studieförbundet har bjudit in till ett antal träffar under våren med syftet att få till samtal mellan människor och att vi möts öga mot öga och kan utbyta tankar och synpunkter. ”Första gästen är kommundirektör Fredrik Geijer, som har möjlighet att lägga ut texten och besvara frågor om såväl utbyggnaden av hamnen som det planerade fängelset på öster.”

Den nuvarande kommunledningen har gjort det till sitt signum att inte svara kritiska frågor, att inte vilja ta till sig och lyssna in oss medborgare och när Studieförbundet bjuder in till samtal så dyker inte kommundirektören upp som planerat.

Annons

Det finns något som många av oss fått lära oss sedan barnsben; ”vett och etikett”.

Om jag av någon anledning är försenad så meddelar jag mottagaren detta.

Om jag av någon anledning får förhinder i sista minut och inte kan närvara på ett möte eller evenemang så meddelar jag mottagaren.

Jag kan inte bara nonchalera och strunta i att komma på avtalat möte. Folk sitter ju och väntar på min ankomst. Det är minst sagt ryggradslöst beteende.

Oavsett om du är barn, vuxen eller politiker så är ovan mycket viktigt, i annat fall tappar du förtroende och det är vad vi många tyvärr redan fått erfara från dagens styre.

Dagens styre vågar tydligen inte möta oss invånare och stå till svars för de beslut de tagit.

Turligt nog har inte alla vansinnesprojekt slagit igenom än utan ligger på is för närvarande. Måtte de fortsätta göra det också för en del av projekten är till direkt nackdel för oss invånare.

Cecilia Schyllert

Svar direkt: Bästa Cecilia Schyllert

Jag vill omedelbart och utan förbehåll be dig och er övriga som blev berörda om ursäkt för att jag inte deltog i söndagens forum och för vad det är värt och utan att försöka skylla ifrån mig hade noteringen i min arbetskalender fallit bort.

Annons

Då du uttrycker din besvikelse med att ifrågasätta min moral och min yrkesstolthet vill jag bemöta dig.

Så här ligger saken till, jag blev tidigt kontaktad av Johannes Mattison på Studieförbundet Vuxenskolan som frågade om jag hade möjlighet att ställa upp vid ett av era samtalsforum för att berätta om vad Trelleborg varit, vad är det i dag och vart är Trelleborg på väg samt hur ser Trelleborg ut i framtiden?

Dessutom ville Johannes att jag skulle beröra "hur går tankarna i politiken". Jag fick några alternativa datum att ta ställning till och vi enades om att jag skulle delta söndagen den 10 april, vilket jag såg fram emot att göra. Till saken hör att jag gärna, och så ofta jag kan och får tillfälle till, berättar om och beskriver Trelleborgs kommun, dess utveckling och om det politiska planer som är beslutade och som ligger till grund för det arbete jag som chefstjänsteman har utföra. I det arbetet är det mycken stolthet och glädje som jag känner och försöker förmedla.

Nu blev det tyvärr den mänskliga faktorn som gjorde att jag inte dök upp till ert inplanerade forum och när Johannes ringde mig den 10 april på eftermiddagen och frågade var jag var beskrev jag förbehållslöst att jag firade dottersonens födelsedag och att jag missat mötet. Jag bad därför om ursäkt och frågade hur jag kan gottgöra mitt misstag. Vi enades över telefon om att jag deltar den 5 juni kl 1600.

Återigen, jag ber om ursäkt för mitt misstag.

Fredrik Geijer, kommundirektör Trelleborgs kommun

Annons
Annons
Annons
Annons