Annons
Insändare

Vet inte politikerna vad som finns på andra sidan Östergatan?

Våra politiker och polisen tycker det är ett bra humant sätt att flytta fylleri och stök från Rådhuset till parken norr om Kulturskolan.
Publicerad 7 juli 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har reagerat på att man vill tillåta alkoholförtäring i parken mitt emot Kulturskolan.
Skribenten har reagerat på att man vill tillåta alkoholförtäring i parken mitt emot Kulturskolan.Foto: Tomas Nyberg

(Den 10 juni) kunde man läsa i TA att kommunstyrelsens ordförande (högsta representanten för Trelleborgs kommun) tycker att det skall öppnas en fristad för alkoholförtäring i parken vid vandrarhemmet Night Stop på Östergatan. Kommunstyrelsen klubbade igenom det också.

(Den 4 juli) läser man i TA att lokalpolisområdeschefen tycker det är ett bra humant sätt.

Annons

”Vi vill inte att det öppet ska förekomma ohämmat drickande på allmän plats där också ungdomar passerar och att den uppfattas som otrygg.”

Då skulle jag vilja veta hur man tänker i vår kommun? Vet inte kommunens styrande vad som finns cirka 25 meter över Östergatan? Jo, Kulturskola med uppskattningsvis 600 elever (ungdomar) i olika åldrar som dagligen passerar förbi fristaden för alkoholförtäring. Detta är lika otryggt för Kulturskolans ungdomar som ungdomarna vid Rådhuset.

Jag kan inte acceptera att mitt barnbarn som varje vecka går på Kulturskolan, skall riskera uppleva den otrygghet som skall flyttas från Rådhuset till en plats nära Kulturskolan.

”Jag kan inte acceptera att mitt barnbarn som varje vecka går på Kulturskolan, skall riskera uppleva den otrygghet som skall flyttas från Rådhuset till en plats nära Kulturskolan.”
Claes Kroon, orolig farfar

Hoppas politikerna som var med och bestämde detta kan svara och förklara för mig och övriga anhöriga till eleverna på Kulturskolan, hur tänkte man här? Kan tryggheten garanteras här, som inte kan garanteras vid Rådhuset?

Claes Kroon, orolig farfar

Annons
Annons
Annons
Annons