Annons
Insändare

Verkligheten bättre än visionerna

I tidningen Näringsliv som nyligen delades ut till våra hushåll kunde vi på flera sidor läsa om vad Trelleborgs kommun har att erbjuda när det gäller bland annat förskola/skola, näringsliv, kultur och golfupplevelser.
Publicerad 5 april 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I mitt Trelleborg hade man gjort reklam för våra fina stränder från Skåre i väster till Skateholm i öster, visat bilder på böljande rapsfält och på det utbud som finns både centralt och på landsbygden, skriver signaturen Kya WAF.
I mitt Trelleborg hade man gjort reklam för våra fina stränder från Skåre i väster till Skateholm i öster, visat bilder på böljande rapsfält och på det utbud som finns både centralt och på landsbygden, skriver signaturen Kya WAF.Foto: Mark Hanlon

Det fanns också mycket information och bilder gällande Kuststad 2025. Jag kan förstå att man vill visa upp vad som planeras i Trelleborg men saknade bilder och beskrivningar på vad vi redan i dag kan erbjuda presumtiva trelleborgare och turister.

I mitt Trelleborg hade man gjort reklam för våra fina stränder från Skåre i väster till Skateholm i öster, visat bilder på böljande rapsfält och på det utbud som finns både centralt och på landsbygden. Många vill semestra hållbart och lägger vikt vid naturupplevelser och en holistisk livsstil. Barnfamiljer klappar hellre lamm, tittar på sälar i Skåre och besöker mysiga kaféer och gårdsbutiker än lockas av en fiktiv strand och Sjöstad.

Annons

Trelleborg har alla förutsättningar att kunna utvecklas till en attraktiv stad att bo och turista i. Bevara det som är vackert i vår stadsmiljö och förankra ny bebyggelse med gammal.

”Tyvärr är det hamnens behov som i alltför stor utsträckning styr Trelleborgs utveckling och många av de beslut som fattas i kommunfullmäktige.”
Kya WAF

”Från hamnstad till kuststad” står det att läsa i Näringsliv. Tyvärr är det hamnens behov som i alltför stor utsträckning styr Trelleborgs utveckling och många av de beslut som fattas i kommunfullmäktige. I mitt Trelleborg bygger man vägar för invånarna, värnar jordbruksmark och undviker barriärer mellan stad och landsbygd. I mitt Trelleborg håller den kommunala skolan en hög kvalitet och det finns en välfungerande vård och omsorg. Näringslivet blomstrar när människor söker sig naturligt till vår kommun för att bo och verka.

I mitt Trelleborg tänker politikerna på kommande generationer och tar ansvar för en god och hållbar miljö och utveckling.

Vi är många som vill ha en annan utveckling i vårt Trelleborg än den vi har i dag. Vi vill att våra skattepengar används till kloka och bärande projekt som primärt gynnar oss som bor i kommunen. Vi vill ha prestigelösa politiker utan dolda agendor och som lyssnar på folket. #2022

Kya WAF

Annons
Annons
Annons
Annons