Annons
Insändare

Vem vill godkänna dödens korsning?

En av Trelleborgs mest trafikerade cykelvägar går längs Hyredammsgatan över Hesekillegatan mot Övre. Denna trafikeras av både cyklister och mopedister som ofta har bråttom till bussen.
Insändare • Publicerad 13 juni 2009

Här är idag en farlig korsning bakom W-frö-huset. Här händer det ett antal olyckor varje år. Med det förslag på ny byggnad på W-frö -omten som ligger på Stadsbyggnadskontorets bord, för godkännande i Byggnadsnämnden, kommer den lilla sikt som finns i denna korsning idag att påtagligt försämras.

Godtas förslaget med två mötande cykelvägar, som dessutom är kraftigt trafikerade, i en helt blind 90-graders vinkel i skydd av den nya byggnaden kommer det sannolikt inte dröja förrän den första dödsolyckan är ett faktum. Som förälder till barn och boende i närheten vill jag här göra min röst hörd och räcka ut ett varningens finger! Skapas denna "dödens korsning" genom ett godkännande i en kommunal instans måste de som godkänner detta också vara beredda att ta på sig det fulla ansvaret. Är man det?

Johan Silfversten Bergman
Centrumboende
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons