Annons
Insändare

Vem tusan vill läsa gamla nyheter?

Den gamla tidningsbärarorganisationen gick i graven den 31 december 2017. Sedan dess har det bara gått utför med den nya organisationen.
Publicerad 16 juli 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har synpunkter på tidningsutbärningen och får svar direkt.
Skribenten har synpunkter på tidningsutbärningen och får svar direkt.Foto: Robin Haldert/TT

Tre nya bolag delade upp områdena mellan sig. Tror att det var Nim Distribution som tog hand om Trelleborgs kommun. Rätta mig om jag har fel…

Numera skall man vara glad om tidningen ligger i lådan innan man kör l till jobbet. Jag är pensionär, så jag drabbas inte så ofta av detta. "Förstår att en sommarvikarie har stora problem med att leverera i tid."

Annons

I den gamla organisationen kunde man ringa och säga att tidningen inte kommit, då körde de ut med en tidning under förmiddagen samma dag. Numera måste man vänta till nästa postdag. Vart tusan har servicen tagit vägen? Tänk er att inte få Sydsvenskan på fredagen, och den skulle levereras först på måndagen, vem tusan vill läsa gamla nyheter?

Bättra er när det gäller Valldammsgatan samt Idrottsgatan! Tyvärr gäller det väl alla distrikt i stan.

Brian Törnquist

Svar direkt: Point Logistik tog över distributionen 1 januari 2018 när Tidningsbärarna delades upp, men organisationen har inte förändras i grunden utan vi bygger vidare på det fina arbete som Tidningsbärarna utvecklat. Detta friskriver oss inte från störningar. Och det är riktigt att vi för cirka tio år sedan körde ut uteblivna tidningar under förmiddagen. Nu kör vi ut dessa nästa dag.

I sommartider när våra ordinarie distributörer är lediga får vi in sommarvikarier och det tar, trots introduktion, några dagar innan vår vikarierande kollega har samma fart som den sommarlediga och då kan det ta lite extra tid. Vi har duktiga personer i området du bor, men även dessa kan fela och ligger en adress sent på slingan kan försening märkas tydligare.

Ja det är bedrövligt att inte kunna läsa tidningen på morgonen, jag har alltid hävdat att morgonkaffet utan tidning är en fruktansvärd blandning.

Johan Lundin

VD Point Logistik

Annons
Annons
Annons
Annons