Annons
Insändare

Vem tar ansvar?

Har sedan sex månader tillbaka försökt få Trafikverket att laga belysningen på västra infarten.
Publicerad 2 februari 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gatlampa
Gatlampa

Nu har fler gått sönder, räknade åtta stycken i rad. Vem tar ansvar om det händer en allvarlig olycka på grund av dåligt upplyst väg? Här passerar tusentals bilar dagligen.

Trafikant

Annons

Svar direkt: Trafikverket är ansvarig för mycket belysning i Trelleborg. För att kunna svara på det här enskilda fallet skulle en exakt adress behövas. Just nu är vi medvetna om två belysningproblem i Trelleborgs tätort och det är ett kabelfel som släckt fyra lampor på väg 9, i höjd med Shellmacken. Detta ska ha åtgärdats fredagen den 25 januari.

Det andra är att utspridda lampor längst med samma väg, detta närmare västra infarten. Men eftersom det inte handlar om ett flertal stolpar i rad har dessa inte prioriterats.

På ett generellt plan är Trafikverkets mål att alla belysning ska fungera, alltid. Vår belysning kontrolleras med jämna mellanrum av våra entreprenörer och eventuella fel och brister åtgärdas sedan enligt en viss prioriteringsordning grundad på trafiksäkerhet. Exempelvis prioriteras ljuspunkter vid busshållplatser och övergångsställen. Samma sak gäller de fel vi uppmärksammas på via felanmälningar från allmänheten. Vi ser gärna att du åter kontaktar oss via vårt kontaktcenter så att vi kan få en exakt adress för de berörda belysningspunkterna så att vi så snart som möjligt kan komma tillrätta med problemet.

Sara Lindström,

mediekommunikatör på Trafikverket region syd

Annons
Annons
Annons
Annons