Annons
Insändare

Vem ska ge Trelleborg en framtid?

Vårt kommunalråd Mikael Rubin (M) har inte haft tur med sin ledarstil.
Publicerad 4 april 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten funderar kring turerna i Tefab som TA Uppmärksammat på nyhetsplats.
Skribenten funderar kring turerna i Tefab som TA Uppmärksammat på nyhetsplats.Foto: tomas nyberg

Påstår att kvinnliga kandidater i en styrelse, som andra partier har nominerat har hål i huvudet. Att inkompetensförklara alla, som har annan uppfattning och själv försöka framstå, som den enda som har kunskap är lite magstarkt. De partier, som har nominerat har en demokratisk rättighet att tillvarata och verka för sina ideologier och värderingar. Tycker man att något är galet, så påpekar man det. Tyvärr visar detta på att herr kommunalrådet inte är vuxen den kostym han har genom sitt ordval.

Har man en egen åsikt och vill framföra den, så upphör uppdraget. Trogna lojala medarbetare med skrapade knän, som håller käften är det önskvärda. Kallas det fullmäktigegruppen om förslag till åtgärd bara godkänts med en rösts övervikt? Bättre att samarbeta med en brun tunga än en kompetent person. Ny ordförande i Tefab efter en som inte har skrapade knän. Jag skäms över att ännu så länge påstår att jag är moderat. Men accepterar inte ledarstilen. Problemet är att det inte finns å många alternativ i nuläget. Kompetensen säger tack och adjö. Vem ska rädda Trelleborg?

Annons

Sen påstår han dessutom att den kandidat hans eget parti nominerat, under många år, till uppdrag i kommunrevisionen är inkompetent tillsammans med alla andra av partierna nominerade och valda duktiga företrädare.

Nu lite finlir. Aktiebolagslagen är lite trubbig för att hantera alla typer av bolag. Den gäller för små 50 000-kronorsbolag och mångmiljardbolagen. Den gäller för privata, publika och offentliga bolag.

”Aktiebolagslagen är lite trubbig för att hantera alla typer av bolag.”
Magne B

Alla som kallar sig AB omfattas av denna lag. Det ger lite svårigheter. Med andra ord ett stort spann av organisatoriska förhållanden.

I stora börsnoterade bolag är det sällan den legala och registrerade styrelsen som styr dotterbolagen utan oftast sker detta på affärsområdes- eller divisionsnivå. Man kan få uppdrag eller order från ledningen att genomföra en uppsägning av en VD. Detta hanteras i den operativa organisationen. I kommunala bolag och deras uppbyggnad av koncern är det inte koncernledningen som styr. Bolaget styrs av kommunfullmäktiges valda ledamöter i styrelsen. Där framgår nu den totala inkompetens vi ser hos kommunalrådet.

Alla som läst detta förstår omedelbart, att kommunrevisorernas kritik är befogad. Alltså bättre att acceptera kritiken och sitta tyst och stilla. Bättre fly än inte illa fäkta.

Magne B

Annons
Annons
Annons
Annons