Annons
Insändare

Vem kommer att tacka dig – och varför?

Bilister – jag har en fundering.
 Hur tänker ni när ni kör?
 Funderar ni överhuvudtaget på er och andras säkerhet?
Insändare • Publicerad 25 april 2013


Varje morgon så möter jag bilister som gör att jag funderar. Hastighetsgränsen här i Beddinge följs sällan, bilisterna som kör 50 räknar man lätt.
 Jag är inte en perfekt bilist men vissa saker är för mig självklara. Gasa – det kan man göra på motorvägen.Så jag undrar hur tänker man när man i sin bil vrålar förbi busshållplatsen där det står ett gäng barn och väntar på skolbussen? (Många gånger så sitter där barn i dessa bilar.)
 Om det var dina barn som stod och väntade på bussen skulle du vilja att bilarna som kom förbi körde som du?


Annons

Barn är barn, det är lätt att en vänskaplig knuff blir lite hårdare än planerat och plötsligt så har barnen tagit ett steg ut i vägen.
 Hur tänker man när man har "plattan i mattan" när man kör på grusvägarna, skarpa kurvor, dålig sikt, hur tänker man då?
 Det finns bara jag i hela världen, eller?Som cyklist är man så tacksam för cykelbanorna. För det finns sträckor då man "måste" cykla ute på riktiga vägen. Det är inte många bilar som tar ut avståndet utan hade man vinglat 5 centimeter så hade man varit som ett frimärke på många bilar. 
Hur tänker man som bilist när man "smeker" cyklisten med sin bil?Vem på ditt jobb tackar dig när du sitter i din krockade bil efter att ha gjort en idiotisk omkörning i en sväng med dålig sikt?


Vem på ditt jobb tackar dig när du ligger på sjukhus med livshotande skador efter att ha väjt undan för ett barn som tog ett steg ut i vägen vid busshållplatsen?


Vem på ditt jobb kommer tacka dig när du ringer och berättar att du inte kommer dit på grund av att ditt barn ligger på sjukhus efter att ha varit med dig i bilen när du i hög hastighet krocka med rådjur?


Vem på ditt jobb kommer tacka dig?Däremot så är där många som är väldigt tacksamma när du saktar ner och kör försiktigt förbi busshållplatsen där det viktigaste i livet står, barnen.


Cyklisten som mötte dig i svängen på grusvägen är tacksam för att du tog det lugnt när du körde.


Och framför allt så är din familj tacksam som får hem dig oskadd varje dag.Så jag bara undrar vem är viktigast i ditt liv?

Martin Falkenby
Sassa
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons