Annons
Insändare

Vem kan man lita på?

Insändare • Publicerad 11 september 2007

Den 1 september beskriver Helena Linge (ordförande, Lärarnas Riksförbund, Trelleborg) på ett sakligt och välformulerat sätt lärarnas svåra arbetssituation i Trelleborg.

Helena Linge påtalar att detta "kompenseras" av arbetsgivaren med usla löneökningar.

Annons

Den 6 september kommenterar ledande kommunala skolpolitiker (fp) Helena Linges debattinlägg i en insändare. Tonen är sympatisk och förstående. Man ber om tålamod. Bättre tider stundar. Inte just nu, men…

Under de senaste åren har lärarnas (och övrig skolpersonals) arbetsbörda exploderat.

Till detta kan man foga införandet av ett förtryckande system som handlar om makt, toppstyrning, kontroll och byråkrati. Detta har kombinerats med brott mot grundlagen (demokratibegreppet).

I Trelleborgs skolvärld har personalen alltså en mycket tung arbetsbörda som erkänns av vissa och belönas av ingen. Som grädde på moset har man "förmånen" att arbeta i ett förtryckande system.

Som politiker uppmanar jag alla politiker i Trelleborgs kommun att vakna upp och se vad som faktiskt sker i Trelleborgs skolvärld!

Det är inte vår sak att förhandla med de fackliga företrädarna om löner. Men – det är vår sak att se till att skattemedlen används på ett sådant sätt att förutsättningar för en anständig löneutveckling för kommunens anställda skapas.

Det är inte heller vår sak att sköta driften av verksamheten i Trelleborgs skolvärld. Men – det är vår sak att stoppa den mänskliga rovdriften och det är vår sak att undanröja de förtryckande system som är alltför vanliga i Trelleborgs kommun!

Claes Henriksson

Trelleborgs skolparti

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons