Annons
Insändare

Vem bestämmer – tjänstemännen eller politikerna?

Jag blev glad när jag läste Sven Olof Svedbergs insändare (den 28 januari) där han bland annat skrev att politikerna borde se till att de specificerade palliativa slutenvårdsplatserna öppnas igen.
Publicerad 6 februari 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nu får väl ändå politikerna sätta ner foten och se till att de palliativa vårdplatserna i Trelleborg öppnas till hösten i år för deras egen trovärdighet skull, skriver Inga-Lill Högfeldt.
Nu får väl ändå politikerna sätta ner foten och se till att de palliativa vårdplatserna i Trelleborg öppnas till hösten i år för deras egen trovärdighet skull, skriver Inga-Lill Högfeldt.Foto: Claudio Bresciani/TT

Ja, nu har det gått mer än fyra år sedan de stängdes i Trelleborg. Under dessa fyra år har vi i ”Rädda vårt sjukhus” haft ett flertal manifestationer där regionpolitikerna från alla partier varit överens med oss om att dessa vårdplatser skall öppnas igen men tyvärr har inte detta skett. Alliansens förslag om att privatisera den specificerade palliativa vården i Malmö och Trelleborg gick inte igenom mycket på grund av en utredning som visade på många nackdelar. Då togs ett beslut på att göra en utredning om behovet av att öppna de specificerade palliativa slutenvårdsplatserna i Trelleborg, varför?

Politikerna har ju hela tiden sagt att dessa vårdplatser behövs i Trelleborg! Är det endast ett sätt att fördröja eller kanske trötta ut oss som kämpar för att få tillbaka denna värdefulla avdelning? Dessutom vet vi sedan tidigare att den tjänsteman som är tillsatt för att göra utredningen är negativ till att öppna vårdplatserna i Trelleborg igen.

Annons

Är det så i regionen att det är de högre tjänstemännen eller politikerna som bestämmer i denna fråga? Detta är en relevant fråga eftersom alla politiker i de olika partierna säger sig vara positiva till att öppna vårdplatserna igen, detta sades senast i Stadsparken den 18 augusti i fjor, medan vissa högre tjänstemän är negativa till detta.

Nu får väl ändå politikerna sätta ner foten och se till att vårdplatserna öppnas till hösten i år för deras egen trovärdighet skull.

Inga-Lill Högfeldt

aktiv i gruppen Rädda vårt sjukhus

Annons
Annons
Annons
Annons